Εκδηλώσεις

Θέμα: Διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) με θέμα «Διαχείριση μεταλλικών αποβλήτων στην Ελληνική βιομηχανία»

Την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) σε ηλεκτρονική αίθουσα του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης με θέμα "Διαχείριση μεταλλικών αποβλήτων στην Ελληνική βιομηχανία". Ομιλητής ήταν ο κ. Ταϊκούδης Χρήστος, Msc Οικονομολόγος, μέλος ΔΣ ΕΥΑΘ παγίων, Εμπορικό Τμήμα SIDMETAL. Την εκδήλωση παρακολούθησαν φοιτητές και εκπαιδευτικό προσωπικό του Τμήματος. Η ομιλία εντάσσεται στα πλαίσια ανάπτυξης συνεργειών μεταξύ των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα και του πανεπιστημίου μέσω της έρευνας και της εκπαίδευσης. Οι συμπράξεις αυτές αποτελούν καλές πρακτικές και προωθούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον ΟΟΣΑ και άλλους διεθνείς φορείς.

Αρχείο Φωτογραφιών

Οι φωτογραφίες σε zip.


Θέμα: Διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) με θέμα «Εφαρμογή Χαοτικών Συστημάτων στην Εξερεύνηση Εδάφους»

Την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) σε ηλεκτρονική αίθουσα του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης με θέμα «Εφαρμογή Χαοτικών Συστημάτων στην Εξερεύνηση Εδάφους». Ομιλητής ήταν ο Μεταδιδακτορικός Ερευνητής του Τμήματος Φυσικής ΑΠΘ κ. Λάζαρος Μωυσής. Την εκδήλωση παρακολούθησε πολυπληθές ακροατήριο από φοιτητές αλλά και καθηγητές του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης. Η ομιλία αυτή βοηθά το τμήμα στην κατεύθυνση της διασύνδεσης της αιχμής της έρευνας με την εκπαίδευση. Η καταγραφή της ομιλίας βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο.

Αρχείο Φωτογραφιών

Οι φωτογραφίες σε zip.


Θέμα: 5ο Διεθνές Συνέδριο Μικροσυστημάτων (5th International Workshop on Microsystems)

Στις 16 Δεκεμβρίου του 2020 διοργανώθηκε από το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης το 5ο Διεθνές Συνέδριο Μικροσυστημάτων (5th International Workshop on Microsystems). Η διοργάνωση έγινε διαδικτυακά, λόγω των περιορισμών της πανδημίας covid-19. Συμμετείχαν περισσότεροι από 100 σύνεδροι, και πραγματοποιήθηκαν έξι παρουσιάσεις, δύο εκ των οποίων ήταν προσκεκλημένες. Η ακαδημαϊκή προσκεκλημένη ομιλία δόθηκε από την Dr. Elisabeth L. Ratnam, από το Australian National University, με τίτλο Towards creating a resilient carbon-neutral power grid. Η βιομηχανική προσκεκλημένη ομιλία δόθηκε από τον Dr. Sunil Kumar από την Rheonics GmbH, με τίτλο Next Generation in Industrial Automation Instrumentation. Απονεμήθηκε το βραβείο καλύτερης εργασίας, με χορηγό την εταιρία Ηλεκτρονικά Ιωαννίδης, στην υποψήφια διδάκτορα του Α.Π.Θ. Σωτηρία Γυλού. Η ενθουσιώδης ανταπόκριση των συμμετεχόντων αποτελεί ισχυρό κίνητρο για την διοργάνωση του 6ου Διεθνούς Συνεδρίου Μικροσυστημάτων, τον Δεκέμβριο του 2021.

Αρχείο Φωτογραφιών

Οι φωτογραφίες σε zip.


Θέμα: 4ο Workshop on Microsystems, Αλεξάνδρειο campus του Δι.Πα.Ε, Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 διοργανώθηκε το 4ο Workshop on Microsystems στο Αλεξάνδρειο campus του Δι.Πα.Ε. από το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης. Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Δρ. Παπαβασιλείου Χρήστος του Imperial College London, ενώ παρουσιάστηκαν επιπλέον έξι έγκριτες ερευνητικές εργασίες, με τη συμμετοχή της ηλεκτρονικής βιομηχανίας Semitron.

Αρχείο Φωτογραφιών

Οι φωτογραφίες σε zip.


Θέμα: Παρουσία στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019, Καρδίτσα, 21 Σεπτεμβρίου 2019

Το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019 μέλη του του εργαστηρίου «Ηλεκτροκίνησης και Ηλεκτρονικών Συστημάτων Οχημάτων» με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Καθηγητή του τμήματος, κ. Θεόδωρος Κοσμάνη, παρουσίασαν σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Δήμο Καρδίτσας, ηλεκτροκίνητες κατασκευές του εργαστηρίου. Παράλληλα, ενημέρωσαν τους εκπροσώπους του Δήμου Καρδίτσας αλλά και δημότες για τα χαρακτηριστικά της ηλεκτροκίνησης.

Αρχείο Φωτογραφιών

Οι φωτογραφίες σε zip.


Θέμα: Συμμετοχή στο 11ο P.I.C.K., Πάτρα, 14-15 Σεπτεμβρίου 2019

Κατά το διήμερο 14-15 Σεπτεμβρίου 2019, φοιτητές-μέλη του εργαστηρίου «Ηλεκτροκίνησης και Ηλεκτρονικών Συστημάτων Οχημάτων» παραβρέθηκαν στο 11ο Patras International Circuit for Karts (P.I.C.K.), κατόπιν πρόσκλησης των διοργανωτών, παρουσιάζοντας το μοναδικό ηλεκτρικό kart της διήμερης εκδήλωσης. Μάλιστα, οι διοργανωτές τους επέτρεψαν να διανύσουν έναν τιμητικό γύρο της πίστας.

Αρχείο Φωτογραφιών

Οι φωτογραφίες σε zip.


Θέμα: Επίσκεψη φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης στις εγκαταστάσεις της εταιρίας ποιοτικού ελέγχου T.C.L. Co.

Τη Δευτέρα 25-11-2019 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη φοιτητών του Τμήματος στις εγκαταστάσεις της εταιρίας ποιοτικού ελέγχου T.C.L. Co. στα πλαίσια του μαθήματος των «μη καταστροφικών ελέγχων» και της συνεργασίας του Τμήματος με εταιρίες της ΒΙΠΕΘ. Στις εγκαταστάσεις της εταιρίας και τις δυνατότητές της μας ξενάγησε ο υπεύθυνος της εταιρίας κ. Ελευθέριος Αβραμίδης.

Αρχείο Φωτογραφιών

Οι φωτογραφίες σε zip.


Θέμα: Επίσκεψη φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης στις εγκαταστάσεις της Εταιρίας ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΕ

Στα πλαίσια του μαθήματος Περιβαλλοντικής Μηχανικής και συνεργασίας του Τμήματος με εταιρίες της ΒΙΠΕΘ πραγματοποιήθηκε στις 19-11-2019 επίσκεψη φοιτητών του Τμήματος ΜΠΔ στις εγκαταστάσεις της εταιρίας ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΕ. Στις εγκαταστάσεις της εταιρίας μας υποδέχθηκαν και μας ξενάγησαν οι: κ. Χρήστος Στρατής, Διευθυντής εργοστασίου και κ. Δημήτριος Μέτσας, Υπεύθυνος περιβάλλοντος.

Αρχείο Φωτογραφιών

Οι φωτογραφίες σε zip.


Θέμα: Συμμετοχή του Τμήματος στο 1st Greece Robotics Convention, «RoboCon 2019»

Το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγή και Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος συμμετείχε μετά από πρόσκληση των διοργανωτών στο 1st Greece Robotics Convention, «RoboCon 2019» που πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουνίου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης»


Θέμα: Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης

Συνάντηση Τμ. Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης με Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης

Αρχείο Φωτογραφιών

Οι φωτογραφίες σε zip.


Θέμα: Τελετή υποδοχής πρωτοετών ακαδημαϊκού έτους 2019-2020

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9-10-2019, 13:00 στο αμφιθέατρο "Αλέξανδρος" η τελετή υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020.